Luupaja

Zappi suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä ja mieleenpainuvia, vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja uskomuksiin pohjautuvia koruja ja tuotteita arkeen ja juhlaan. Tuotteet valmistetaan pääosin suomalaisesta hirven, karhun ja ilveksen luusta. Tilaustyötuotteita asiakkaan toimittamista materiaaleista. Suunnittelija Mervi Säppi-Väisäsellä on vankka kokemus korusuunnitellusta ja niiden valmistuksesta. Suunnittelutyössä Suomalaisen kulttuurin ohella mukana ovat vahvasti perinteet ja nykyaika. Luukorut ovat turvallisia, eikä niissä käytetä allergisoivia materiaaleja. Koruiksi työstettävät luut puhdistetaan, hiotaan ja kiillotetaan huolellisesti. Eläimiä ei ole tarpeettomasti vahingoitettu tuotteiden valmistuksen vuoksi, vaan ylijäämä materiaali hyödynnetään laillisesta metsästyksestä. Osa myydään puhdistettuna materiaalina.

Karhun ja ilveksen luukorut ovat sarjamerkattuja ja vaativat Suomen ympäristökeskus SYKE:n myöntämät CITES-myynti- ja vientiluvat. Zappi on ensimmäinen alansa yritys Suomessa, jolla on CITES-myyntiluvat. Koruja voi viedä vapaasti EU:n alueelle. Saatavuudesta johtuen tuotteita on rajallinen määrä.

Hoito-ohjeita luu-ja nahkatuotteille:

Luonnon raaka-aine, sillä on omat ”tapansa” käyttäytyä kestävyyden ja värisävyn pitävyyden suhteen, se on kaikesta huolimatta elävä materiaali. Luukorut, varsinkin hampaat, tykkäävät olla lähellä ihoa, sieltä tulee tarvittava kosteus. Kuivassa säilyttäminen voi halkaista tuotteen.Luu materiaalina tummuu tai kellastuu ajan saatossa, se on sille ominaista.

Kuumuus ja kosteus vaurioittavat ja kuluttavat koruja, myös venyttävät nahkaosia.
Tarvittaessa luuta voi hioa hienolla hiomapaperilla tai säämiskällä. Korujen kulumiselta ei kuitenkaan voi välttyä.

Nahkatuotteisiin tulee käytössä luonnollista kulumaa ja jälkeä, nahkatuotteet olisi hyvä käsitellä nahankäsittely aineella, tarvittaessa.

Näistä luu ja nahka eivät pidä: